info@mercecarbonell.cat
610 455 958


LLOCS ON VISITO:
 
TÀRREGA
Farmàcia Núria Robinat
Carrer Santa Clara, 2
 
SANT MARTÍ DE MALDÀ
Carrer Nord 33, baixos
 

Porrigde de civada amb compota de pera

Porrigde de civada amb compota de pera

Ingredients:

  • 2 dàtils
  • 1/2 pessic de canyella mòlta
  • 60g de flocs de civada
  • 300g de llet o beguda vegetal
  • 1/2 pessic de nou moscada mòlta
  • 150g de peres conferencia

Aquesta videorecepta va dirigida a persones que vulguin conèixer ESMORZARS saludables, els esmorzars habituals sobretot d’infants, s’allunyen molt de les recomanacions per l’alt contingut en sucres i greixos. Gran part de la responsabilitat és l’allau de publicitat televisiva d’aliments processats.

ES IMPORTANT ESMORZAR? Cal respectar la nostra gana, tenim l’opció de menjar més a mig matí i menys a primera hora en cas que no tingueu gana just al llevar-vos i intenteu fer un sopar més lleuger el dia abans. Si heu d’esmorzar perquè teniu gana, que siguin aliments naturals.

SUCRES AFEGITS: Els esmorzars habituals estan plens de sucres afegits. Per exemple els cereals per la llet amb excés de sucre, melmelades, cacau en pols en que per cada kg hi ha 750g de sucre, batuts de cacau que porten 4 sobres de sucre, sucs de fruita comercials concentrats …

OPCIONS SALUDABLES: Fruita natural+ làctics sense ensucrar ( llet blanca, iogurts naturals, formatges fresc) + cereals bàsics tipus Corn flakes o flocs de civada o pa integral amb olivada, humus, tonyina, seitons, alvocat, paté de pebrot i nous, truita o ou dur,  truita de verdures i si es vol menjar embotits, cal limitar-ne la freqüència.

Mercè Carbonell Badia
Dietista Nutricionista CAT0371

Sense comentaris

Publica un comentari