info@mercecarbonell.cat
610 455 958


LLOCS ON VISITO:
 
TÀRREGA
Farmàcia Núria Robinat
Carrer Santa Clara, 2
 
SANT MARTÍ DE MALDÀ
Carrer Nord 33, baixos
 

Tacos de mongeta vermella amb ceba caramel•litzada i guacamole

Tacos de mongeta vermella amb ceba caramel•litzada i guacamole

 

Què és:

Pot ser un àpat principal d’aquells de cap de setmana, en que tens ganes de menjar amb les mans igual que si et mengessis un entrepà, pizza o hamburguesa, però en aquest cas és una opció vegana o per a les persones que volen aportar nous sabors als seus àpats.

Quins beneficis té:

Les mongetes vermelles contenen fibra soluble i insoluble que ajuden a combatre el restrenyiment. De llegums, cal menjar-ne almenys tres o quatre vegades per setmana. Els fesols o mongetes seques,  si es combinen amb cereals,  s’obté una proteïna d’elevada qualitat.  Contenen minerals com el potassi, el ferro i el magnesi.

L’alvocat conté greixos saludables, fibra soluble que fa augmentar el volum de la femta i actua com a prebiòtic (aliment per les bactèries de l’intestí gruixut). Conté vitamina C i vitamina E entre altres antioxidants.

La ceba és rica en vitamines A, B1, C, E i àcid fòlic. Conté minerals com calci, magnesi, iode, cobalt, coure, ferro, fòsfor, clor, níquel, potassi, silici, zinc, sofre i brom. També té aminoàcids com l’àcid glutamínic, l’arginina, la glicina i la lisina. Conté antioxidants com la  quercetina i components sulfurosos.

Ingredients

400 g mongetes vermelles cuites

Per fer els tacos:

100 g farina de blat de moro

100 g farina de cigró

240 g aigua tèbia

Un pessic de sal

Per fer el sofregit:

1 ceba tallada a quadrets

2 tomàquets madur

1 all

Un porro

3 cullerada sopera d’oli d’oliva

Per fer la ceba caramelitzada:

300g de ceba

3 cullerades d’oli d’oliva

Per al guacamole:

400g d’alvocat madur

Un pessic de sal

1 cullerada sopera de suc de llimona

Fulles de coriandre fresc

100g de ceba picada

100g de tomàquet madur picat

1 gra d’all

Preparació:

Tacos

Barregeu els ingredients secs. Afegiu l’aigua i barregeu fins a obtenir una massa llisa. Formeu boles de 25g i aplaneu amb un curró damunt un paper silpat o de forn. Passeu per la planxa amb unes gotes d’oli a cada costat. També podeu comprar-los al supermercat.

Sofregit i les mongetes vermelles

Coeu en una paella amb oli, la ceba i la part blanca dels porros a foc lent fins que s’enrosseixin. Afegiu l’all i el tomàquet triturat i els deixeu reduir uns  20 minuts aproximadament remenant de tant en tant. Afegiu les mongetes vermelles i deixeu coure durant 7 minuts.

La ceba caramel·litzada

Talleu la ceba en buit parts i coeu a foc lent en una paella amb oli i remeneu sovint fins que enfosqueixi.

El guacamole

Amb ajuda d’una cullera buideu els alvocats partits per la meitat i llenceu el pinyol. Xafeu els alvocats amb una forquilla. Afegiu el suc de llimona i la sal. Per altra banda, prepareu la ceba a quadres, l’all picat, el tomàquet i les fulles de coriandre a trossets petits. Reserveu.

Per emplatar: Col·loqueu el taco com a suport del farcit, afegiu les mongetes, el guacamole i la ceba caramel·litzada.

Bon profit!

Mercè Carbonell Badia
Dietista Nutricionista CAT0371

Sense comentaris

Publica un comentari