info@mercecarbonell.cat
610 455 958


LLOCS ON VISITO:
 
TÀRREGA
Farmàcia Núria Robinat
Carrer Santa Clara, 2
 
SANT MARTÍ DE MALDÀ
Carrer Nord 33, baixos
 

Dietes

INFANTIL

O a 3 ANYS:
Consells i receptes d’alimentació complementària que s’inicia a partir dels 6 mesos d’edat. L’anomenat Baby Lead Weannig (BLW), és un procés d’alimentació complementària a demanda, en el que s’introdueix aliments sòlids a la dieta del nadó , per tal que amb les seves pròpies mans experimenti i mengi de forma autònoma.
Consells d’ordre d’introducció de nous aliments.
Consells per a pares amb infants poc menjadors.

EDAT ESCOLAR: 3 a 12 anys
Com promoure canvi d’hàbits per prevenir o tractar l’obesitat infantil.
Estratègies i receptes per aconseguir que agradin aliments rebutjats de forma gradual.

JOVES

Com prevenir trastorns de comportament alimentari (anorèxia, bulímia i ortorèxia)
Com promoure canvi d’hàbits per prevenir i tractar l’obesitat.
Estratègies i receptes per aconseguir que agradin aliments rebutjats de forma gradual.

ALIMENTACIÓ FAMILIAR

Aprendre a fer menús saludables per a tota la família i idees batch cooking.
Menús per membres de la família que hagin de menjar en carmanyola.
Dietes per membres de la família que facin torns de nit, torns lliscants, etc.
Com aconseguir que agradin aliments rebutjats de forma gradual.

DONA

EMBARÀS-LACTÀNCIA
Alimentació i educació d’hàbits alimentaris quan es planifica un embaràs.
Alimentació Síndrome Ovari Poliquístic (SOP).
Estratègies alimentàries per pal·liar nàusees, restrenyiment, coragror, anèmia de ferro.
Aprendre bons hàbits alimentaris per la mare i el nadó sense augmentar excessivament de pes.
Diabetis gestacional.

MENOPAUSA
Promoure una dieta antiinflamatòria i antiaging més rica en calci, antioxidants i fibra, per prevenir malalties cròniques habituals que empitjoren la qualitat de vida i acceleren el procés d’envelliment.
Estratègies per prevenir un augment de greix corporal.

OSTEOPOROSIS
Promoure una dieta rica en calci i vitamina D i adaptada a les patologies associades que pot tenir la pacient.

DIETES ESPECIALS

DIETES VEGANES
Que no incloguin cap aliment d’origen animal (carn, peix, ou, làctics, mantega, mel…)

DIETES OVOLACTOVEGETARIANES
Que no incloguin carn i peix.

DIETES FLEXITERIANES
Que no incloguin carn.

AL.LÈRGIES ALIMENTÀRIES
Exclouen al·lèrgens presents als aliments com proteïna de vaca, ou, sèsam, peix, fruits secs, soja, tramussos, cacauets, marisc, sulfits, gluten, api, mostassa, etc.
A través d’un previ diagnòstic de l’al·lergòleg, s’elabora una dieta que exclou els aliments o components que provoquen l’al·lèrgia. Es facilita el llistat de components al·lèrgics que estan als productes.

CELÍACS: INTOLERÀNCIA AL GLUTEN
S’elabora una dieta personalitzada excloent els aliments que contenen gluten tant de forma natural com en els aliments processats que el contenen com a ingredient. Es facilita ajuda per la lectura de les etiquetes dels aliments que puguin contenir gluten.

INTOLERÀNCIES A LA FRUCTOSA, LACTOSA, SORBITOL, ETC
A través d’un previ diagnòstic mèdic, s’elabora una dieta segons el nivell de tolerància i es dóna a conèixer aliments alternatius.

DIETES BAIXES AMB HISTAMINA
Recomanades pel neuròleg o reumatòleg per provar d’alleujar la migranya, dolors articulars, excemes a la pell, etc.

MILLORA DE SALUT

OBESITAT/ SOBREPÈS:
Les dietes d’APRIMAMENT són les dietes amb més demanda i tot i que es busca baixar kilograms totals, els resultats més adequats són les que es baixa volum de greix, mantenint la musculatura del cos i sense deshidratar-se.

· DIETA HIPOCALÒRICA
A través del càlcul de les kilocalories necessàries segons el teu sexe, alçada, edat, activitat física i laboral, s’elabora una dieta reduint un 20% aproximadament de kilocalories que permetin baixar pes corporal entre 1 i 4 kg al mes, segons les recomanacions de l’OMS ( Organització Mundial de la Salut).
L’objectiu de les dietes d’aprimament no és aconseguir una baixada de pes dràstica, de manera restrictiva i patint gana, sinó que es busca reeducar els hàbits alimentaris i d’activitat física, per que posteriorment es mantingui un pes estable en el temps.

· DIETA DEJÚ INTERMITENT
Es una estratègia d’aprimament que es proposa en pacients que estan estancats en la reducció de pes. La més utilitzada és la 16/8 i cal que estigui pautada i controlada per un Dietista Nutricionista format en el tema.

· DIETA CETOGÈNICA
Es una estratègia d’aprimament que es proposa en pacients que estan estancats en la reducció de pes. Consisteix en reduir els aliments rics en hidrats de carboni per tal aconseguir reduir el volum de greix . Cal que aquesta dieta estigui pautada i controlada per un Dietista Nutricionista format en el tema.

ANÈMIA FERRO O VIT B12:
S’elabora una dieta personalitzada amb aliments rics en ferro o vitamina B12 i es dóna a conèixer estratègies per millorar l’absorció d’aquests nutrients.

COLESTEROL i TRIGLICÈRIDS
S’elabora una dieta personalitzada amb aliments que ajudin a reduir el colesterol i/o triglicèrids i es baixa la freqüència de consum dels aliments que augmenten el colesterol en sang. Potenciant l’adquisició d’hàbits d’activitat física.

HIPERTENSIÓ (DIETA DASH)
S’elabora una dieta baixa en sal potenciant l’ús d’herbes aromàtiques i espècies. Consisteix en una alimentació rica en fruites, verdures i llegums pobra en aliments precuinats i processats. També a adquirir d’hàbits d’activitat física, reducció d’estrès i deshabituació d’hàbits tòxics.

DIABETIS
La pauta alimentària va dirigida a educar en el maneig de racions d’aliments que contenen hidrats de carboni (sucres lents o ràpids), d’aquesta manera el pacient que pateix diabetis, té la llibertat de substituir un aliment per un altre, continuant amb un bon control dels valors de sucre en sang o millorant-los. La dieta s’adapta a l’activitat física i la pauta d’insulina si és el cas.

HIPOTIROÏDISME
Es pauta una dieta que no inclogui aliments que puguin interferir en la funció de la tiroides i adaptada en kilocalories, per tal de desaccelerar l’augment de pes.

GOTA/ ÀCID ÚRIC
Es reeduquen els hàbits alimentaris per tal que el pacient pugui fer una alimentació reduïda en aliments i begudes que incrementen l’àcid úric.

PROBLEMES DE RONYONS
Els pacients que pateixen diferents estadis d’Insuficiència Renal Crònica, detectada a través de control d’analítica de sang, requereixen dietes modificades en proteïnes, potassi, sodi, calci i fòsfor. Caldrà ensenyar estratègies per tal de controlar aquests nutrients i minerals.

CÀNCER
Acompanyem en l’alimentació durant el tractament del càncer

PROBLEMES DIGESTIUS:

· RESTRENYIMENT/ DIARREA
Es reeduquen els hàbits alimentaris per tal que el pacient pugui millorar el seu trànsit intestinal.

· GASOS
Valorem les causes que poden donar l’excés de gasos que altera la qualitat de vida del pacient. Entre diferents causes, una d’elles pot ser la DISBIOSIS ( alteració de la microflora intestinal) i valorarem maneres per equilibrar-la amb prebiòtics o probiòtics.

· DIETA FODMAP
La pauta alimentària per a pacients amb Síndrome Intestí Irritable que exclou aliments rics en FructoOligoSacàrids (FOS) durant un mes. Un cop milloren els símptomes de malestar digestiu, es reincorporen de mica en mica.

· ACIDESA D’ESTÒMAC
Estratègies dietètiques per atenuar les molèsties causades per excés d’àcid a l’estómac o el reflux . Les causes poden ser estrès, alimentació copiosa, la presència de la bactèria HELICOBACTER PILORY o pacients amb HÈRNIA DE HIATUS.

· DIETA TOVA FÀCIL DIGESTIÓ/FÀCIL MASTICACIÓ
Pauta alimentària per pacients que estan en procés de pròtesis dentals, o bé amb problemes de deglució. Donem estratègies per elaborar diferents textures i per tal de fer uns menús atractius a la vista.

· DIETA PER ALTERACIONS A LA VESÍCULA BILIAR
Pauta alimentària que alleugi els símptomes de dolor i/o males digestions.

· FETGE GRAS
Pauta alimentària amb l’objectiu de reduir el greix acumulat al fetge i recuperar el seu bon funcionament.

RESERVA LA TEVA VISITA:

RESERVA LA TEVA VISITA: