OBESITAT/ SOBREPÈS:
Les dietes d’APRIMAMENT són les dietes amb més demanda i tot i que es busca baixar kilograms totals, els resultats més adequats són les que es baixa volum de greix, mantenint la musculatura del cos i sense deshidratar-se.
· DIETA HIPOCALÒRICA
A través del càlcul de les kilocalories necessàries segons el teu sexe, alçada, edat, activitat física i laboral, s’elabora una dieta reduint un 20% aproximadament de kilocalories que permetin baixar pes corporal entre 1 i 4 kg al mes, segons les recomanacions de l’OMS ( Organització Mundial de la Salut).
L’objectiu de les dietes d’aprimament no és aconseguir una baixada de pes dràstica, de manera restrictiva i patint gana, sinó que es busca reeducar els hàbits alimentaris i d’activitat física, per que posteriorment es mantingui un pes estable en el temps.
· DIETA DEJÚ INTERMITENT
Es una estratègia d’aprimament que es proposa en pacients que estan estancats en la reducció de pes. La més utilitzada és la 16/8 i cal que estigui pautada i controlada per un Dietista Nutricionista format en el tema.
· DIETA CETOGÈNICA
Es una estratègia d’aprimament que es proposa en pacients que estan estancats en la reducció de pes. Consisteix en reduir els aliments rics en hidrats de carboni per tal aconseguir reduir el volum de greix . Cal que aquesta dieta estigui pautada i controlada per un Dietista Nutricionista format en el tema.
ANÈMIA FERRO O VIT B12:
S’elabora una dieta personalitzada amb aliments rics en ferro o vitamina B12 i es dóna a conèixer estratègies per millorar l’absorció d’aquests nutrients.
COLESTEROL i TRIGLICÈRIDS
S’elabora una dieta personalitzada amb aliments que ajudin a reduir el colesterol i/o triglicèrids i es baixa la freqüència de consum dels aliments que augmenten el colesterol en sang. Potenciant l’adquisició d’hàbits d’activitat física.
HIPERTENSIÓ (DIETA DASH)
S’elabora una dieta baixa en sal potenciant l’ús d’herbes aromàtiques i espècies. Consisteix en una alimentació rica en fruites, verdures i llegums pobra en aliments precuinats i processats. També a adquirir d’hàbits d’activitat física, reducció d’estrès i deshabituació d’hàbits tòxics.
DIABETIS
La pauta alimentària va dirigida a educar en el maneig de racions d’aliments que contenen hidrats de carboni (sucres lents o ràpids), d’aquesta manera el pacient que pateix diabetis, té la llibertat de substituir un aliment per un altre, continuant amb un bon control dels valors de sucre en sang o millorant-los. La dieta s’adapta a l’activitat física i la pauta d’insulina si és el cas.
HIPOTIROÏDISME
Es pauta una dieta que no inclogui aliments que puguin interferir en la funció de la tiroides i adaptada en kilocalories, per tal de desaccelerar l’augment de pes.
GOTA/ ÀCID ÚRIC
Es reeduquen els hàbits alimentaris per tal que el pacient pugui fer una alimentació reduïda en aliments i begudes que incrementen l’àcid úric.
PROBLEMES DE RONYONS
Els pacients que pateixen diferents estadis d’Insuficiència Renal Crònica, detectada a través de control d’analítica de sang, requereixen dietes modificades en proteïnes, potassi, sodi, calci i fòsfor. Caldrà ensenyar estratègies per tal de controlar aquests nutrients i minerals.
CÀNCER
Acompanyem en l’alimentació durant el tractament del càncer
PROBLEMES DIGESTIUS:
· RESTRENYIMENT/ DIARREA
Es reeduquen els hàbits alimentaris per tal que el pacient pugui millorar el seu trànsit intestinal.
· GASOS
Valorem les causes que poden donar l’excés de gasos que altera la qualitat de vida del pacient. Entre diferents causes, una d’elles pot ser la DISBIOSIS ( alteració de la microflora intestinal) i valorarem maneres per equilibrar-la amb prebiòtics o probiòtics.
· DIETA FODMAP
La pauta alimentària per a pacients amb Síndrome Intestí Irritable que exclou aliments rics en FructoOligoSacàrids (FOS) durant un mes. Un cop milloren els símptomes de malestar digestiu, es reincorporen de mica en mica.
· ACIDESA D’ESTÒMAC
Estratègies dietètiques per atenuar les molèsties causades per excés d’àcid a l’estómac o el reflux . Les causes poden ser estrès, alimentació copiosa, la presència de la bactèria HELICOBACTER PILORY o pacients amb HÈRNIA DE HIATUS.
· DIETA TOVA FÀCIL DIGESTIÓ/FÀCIL MASTICACIÓ
Pauta alimentària per pacients que estan en procés de pròtesis dentals, o bé amb problemes de deglució. Donem estratègies per elaborar diferents textures i per tal de fer uns menús atractius a la vista.
· DIETA PER ALTERACIONS A LA VESÍCULA BILIAR
Pauta alimentària que alleugi els símptomes de dolor i/o males digestions.
· FETGE GRAS
Pauta alimentària amb l’objectiu de reduir el greix acumulat al fetge i recuperar el seu bon funcionament.