info@mercecarbonell.cat
610 455 958


LLOCS ON VISITO:
 
TÀRREGA
Farmàcia Núria Robinat
Carrer Santa Clara, 2
 
SANT MARTÍ DE MALDÀ
Carrer Nord 33, baixos
 

Magdalenes de fajol, plàtan i nous

Magdalenes de fajol, plàtan i nous

Aquesta videorecepta va dirigida a persones que els han diagnosticat una al·lèrgia o intoleràncies alimentàries.

En les al·lèrgies és imprescindible evitar l’aliment al·lèrgen per evitar una conseqüència greu com pot ser un shock anafilàctic ( dificultat per respirar, baixada de tensió,…) Exemple d’al.lèrgies alimentàries: s fruits secs, ou, proteïna de vaca, marisc, peix, soja, sèsam, sulfits, mostassa, tramusos, cacauets, sèsam…

En canvi, les intoleràncies no són tant greus però després del consum de lactosa, de fructosa,  de sorbitol es tenen molèsties digestives com diarrea i distensió abdominal.

La celiaquia no és ni una al·lèrgia ni intolerància, però també té en comú que cal evitar el consum de gluten, fins i tot les traces, perquè provoquen un trastorn sistèmic permanent amb símptomes digestius que dificulten l’absorció de nutrients a nivell intestinal i  també símptomes extra digestius.

Quines alternatives tinc quan he d’evitar aliments a causa d’una al·lèrgia o intolerància alimentaria?Doncs podeu substituir els aliments a evitar per productes sense lactosa, farines sense gluten, dieta FODMAP per la intolerància a la fructosa i sorbitol, substituir l’ou de les receptes per farina de cigró o plàtan madur, etc. Consulteu un dietista nutricionista si necessiteu assessorament i pautes alimentàries adaptades.

Els ingredients per elaborar les magdalenes sense gluten, sense ou i sense lactosa: 1/2 plàtan, 55g farina de fajol, 25g beguda de civada, 40g oli d’oliva, 50g de pastanaga ratllada, 15g de nous, 1/2 cull. Canyella, 1/4 de sobre de llevat en pols sense gluten, 50g de compota de poma, 1/2 pessic de sal.

Us deixo enllaç del video dels consells i els passos per elaborar la receptahttps://www.youtube.com/watch?v=SAw_ptgnRc4&feature=youtu.be

Bon profit!

Mercè Carbonell Badia
Dietista Nutricionista CAT0371

Sense comentaris

Publica un comentari