22 gen. Pit de pollastre amb carxofes al microones
Ingredients:
- 150g de pit de pollastre
- 2 carxofes
- 100ml aigua, pebre i cúrcuma.
Aquesta videorecepta va dirigida a persones que pateixen diabetis, obesitat o sobrepès.
1er pilar) Control de les racions d’aliments que fan pujar el sucre a la sang:
FARINACIS: pa, patata, pasta, arròs, receptes que portin farines…
FRUITES I LÀCTICS: llet, iogurts naturals no ensucrats i fruites de temporada.
RACIONS D’HIDRATS DE CARBONI: Si la persona que pateix diabetis coneix les racions d’aliments que contenen 10g d’hidrats de carboni, li facilita saber fer intercanvi d’aliments farinacis, tubercles, fruites i làctics. Segons les racions que té pautades a cada àpat, junt amb la pauta d’insulina si és el cas, es pot aconseguir un bon control de sucre a la sang.
2n pilar) Control de kilocalories i greixos: cal evitar aliments que ens aporten excés d’energia però són pobres en nutrients essencials (brioxeria, sucre per afegir, begudes ensucrades, begudes alcohòliques, gelats, galetes, nata, cansalada, greix visible de la carn…)
Us recomano la visita a un Dietista Nutricionista col.legiat, que us planificarà una pauta alimentària, per tenir un bon control glicèmic i/o una reducció de pes adequada.
Per veure el procediment de la recepta, cliqueu a aquest enllaç https://www.youtube.com/watch?v=RfoKplkjqNs&list=PLeHafdLN56bNSl4ZZPcamq_PnUH1-y4Zx&index=4
Mercè Carbonell Badia
Dietista Nutricionista CAT0371
Sense comentaris