26 febr. Panets de carbassa amb alvocat untat
Ingredients:
- 400g de carabassa pelada i sense llavors
- 250g de farina de blat integral
- 100g d’aigua
- 10g de pastilla de llevat premsat (1/2 unitat)
- 5g de sucre (un sobret petit)
- 300g de farina de força
- 50g de llet
- 5g de sal
- 6 cullerades d’oli verge extra
Procediment:
- Talleu la carabassa a daus de 2 cms i la coeu al vapor durant uns 20 minuts
- En un bol elaboreu la massa mare barrejant 100g de farina integral, 100g d’aigua, la mitja pastilla de llevat premsat i el sobre de sucre . Quan tingueu una massa homogènia, tapeu el bol i deixeu reposar la massa uns 30 minuts fins que dobli el volum.
- Tritureu o xafeu bé la carabassa cuita i la poseu al bol de la massa mare, afegiu 150g més de farina de blat integral, la farina de força, l’oli i la sal. Amaseu la massa, fins que quedi tot ben barrejat.
- En una superfície enfarinada, aboqueu la massa final i la dividiu en 9 boles. Poseu-les damunt d’un paper de forn o silpat i deixeu reposar 30 minuts. Mentrestant escalfeu el forn a 200ºC .
- Feu un tall damunt de cada panet i poseu els panets en una safata al forn durant 20 minuts
- Deixeu refredar i ja els podeu utilitzar per farcir-los de untables vegetals com alvocat, olivada, humus, paté de xampinyons, crema d’avellanes o bé de formatge, seitons, tonyina, verat, truita francesa, truites de verdures, etc. *Cada panet conté 4R d’hidrtats de carboni o l’equivalent a 80g de pa. Hi haurà gent que se’l pot menjar sencer i altres que el poden partir per la meitat. Bon profit!
Mercè Carbonell Badia
Dietista Nutricionista CAT0371
Sense comentaris