15 febr. Orada amb porro i pebrot al microones
Aquesta videorecepta va dirigida aquelles famílies en que el consum de peix, sovint es veu reduït per presència d’espines, la monotonia en les receptes i en el tipus de peix, etc. Es recomana consumir peix 3 a 4 cops per setmana alternant peix blanc i blau. La proposta d’avui és per incrementar-ne el consum per no recórrer a excés d’embotits i fast food per sopar.
A part del peix, tenim els mol·luscs (musclos, cloïsses…) i cefalòpodes (sèpia, calamar…). El peix blau com la sardina, salmó, verat, tonyina ens aporta greixos omega 3 que són antiinflamatoris i ajuden a baixar el colesterol i el peix blanc amb un contingut més baix de greix i que es digereix millor.
La població de nens fins a 10 anys, embarassades i mares amb lactància cal que evitin peixos amb alt contingut de mercuri PEIX ESPASA O EMPERADOR, TONYINA VERMELLA (diferent del bonítol, bacora o tonyina blanca), AGULLAT o mielga, SOLRAIG o marrajo, TINTORERA, CASSO O MUSSOLA i el LLUÇ DE RIU o lucio. I entre 10 i 14 anys màxim un consum de 120g al mes.
Ingredients:
- 1 porro
- 1 pebrot vermell
- 2 supremes d’orada
- 2 cullerades d’oli d’oliva
- 1 cullerada petita de sal
Bon profit!
Mercè Carbonell Badia
Dietista Nutricionista CAT0371
Sense comentaris